Cincisprezece zile de minciună și teroare, sau „Reformele” lui Filip-Plahotniuc 20 ianuarie 2016 – 3 februarie 2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul lui Filip-Plahotniuc umblă cu măna întinsă pe la București în căutarea unor surse financiare care ar acoperi găurile la buget. Găuri apărute în urma furturilor de miliarde de euro de către organizația criminală condusă de oliharhul de Grozești și Pitușca.

Între timp, Filip-Plahotniuc îndulcesc urechile partenerilor de dezvoltare că timp de 100 de zile vor face reforme peste reforme, că vor aduce în țară rîuri de lapte și miere…
Pe neprins de veste au trecut primele 15 zile din activitatea heirupistă a guvernării lui Pește.

Și, deoarece mi-am propus să monitorizez zilnic acțiunile “guvernului ultimei șanse”, voi da publicității doar o parte din “reformele” pe care le-am observant în prima jumătate de lună!

Așadar, știm că hunta s-a instalat noaptea, pe furiș, scuipînd în protestele poporului și lovind protestatarii cu bastoane în cap, lucru interzis categoric de legislația internațională. Printre polițiști au fost observați zbirii lui Plahotniuc îmbrăcați în mod ilegal in uniforme politienești!

20 ianuarie 2016. Hunta lovește în cetățeni proeuropeni cu bîtele în cap! Dureros nu doar fizic, ci și moral! Alături flutură drapelele Moldovei și Uniunii Europene! Domnule Ciolos si Iohannis, priviți aceste imagini! Și după asta o să dați bani brigăzii lui Plahotniuc?!

21 ianuarie 2016. Hunta nu a înțeles încă un lucru extrem de simplu – în Republica Moldova are loc o revoluție populară!
Oamenii scot drapele la ferestre, constructorii de la înălțime salută marșul protestatar, studenții se alătură acțiunilor noastre ireversibile.

Societatea civilă se consolidează, opoziția parlamentară – de stînga și de dreapta la fel, partidele extraparlamentare de asemenea.
Cel mai important, însă, e că cetățenii sunt de neclintit în a obține schimbarea huntei prin alegeri, cea mai democratică metodă inventată de omenire!

22 ianuarie 2016. Moldova 1 demonstrează în continuare servilismul și obediența față dePăpușar! Într-o știre din data de 22 ianuarie, aflăm cum s-au plans comisarii lui Plahotniuc pe protestatarii care au lovit politiștii la parlament, dar de manifestanții bătuți cu cruzime de fiarele lui Plahotniuc nu au pomenit absolut niciun cuvânt! Nici măcar de colonelul Chiril Motpan, membru al Consiliului Marii Adunări Nationale, internat la spital după o lovitură aplicată de un neom, nu se spune un cuvînt măcar! A cincea televiziune a lui Plahotniuc! Tot aici finul sefului mafiei îsi face PR pe seama unei femei cu cinci copii condamnată de injustiția oligarhică! După ce am protestat cu zeci de mii de oameni la M 1, iată că  cei de la conducerea instituției partajate politic l-au chemat pe filipul lui Plahotniuc, așa-zisul premier ales de lunatici și mercenari ordinari. Fără niciun opozant, cu niște întrebări de genul „Cîti feciori aveți?” „Doi”, zice Filip. „Să vă fie sănătoși!” Dar de unde au luat feciorașii castelul de lux, e o întrebare trecută cu vederea de prezentatoarea obedientă.

Și nu e totul. Radio Moldova 1, pe care-l credeam mai puțin afectat de cancerul minciunii a mințit oamenii că protestatarii ar fi mers la penitenciarul 13 pentru a cere eliberarea lui Filat!

În realitate, acolo s-a scandat “După Filat și Plaha arestat!”

Hunta lovește! Hunta refuză înregistrarea Platformei Demnitate și Adevăr! O nouă reformă a guvernării lunatice!

23 ianuarie 2016. Aflăm din presă că “proeuropeanul” Plahotniuc are și cetățenie rusă, adică triplă, lucru interzis de lege! Reformele sunt pe mîini de nădejde!

24 ianuarie 2016. Protest masiv la Chisinau! Circa 80 de mii de oameni cer alegeri anticipate, susținuți de reprezentanți de vază ai societății civile – Tăranu, Barbărosie, Snegureac, Carasciuc, Tulbure, Nantoi… Se cere demisia lui Jizdan și Cavcaliuc pentru că au numit poporul gloată!

25 ianuarie 2016. Trustul lui Plahotniuc dezinformează opinia publică natională și internațională privind schimbarea vectorului, eliminand din emisiunea În profunzime raspunsul lui Andrei Năstase!
Lorena Bogza:” Ce veți face cu Acordul de Asociere la Uniunea Europeană?”
Andrei Năstase:” Îl vom implementa!”
Concluzia propagandiștilor lui Plahotniuc – Platforma Da nu susține vectorul proeuropean!

Mai mult, s-a spus că dacă ipotetic ar castiga la alegeri cei de stanga, există înțelegerea că se va pune moratoriu pe schimbarea cursului european.

Concluzia trustului lui Plahotniuc – Platforma DA e pentru uniunea vamală!

No comment! Holdingul oligarhic face reforme profunde și comprehensibile!

26 ianuarie 2016. Ca să vezi! Filip-Plahotniuc a încercat să-l mintă banditește pe premierul român Dacian Cioloș. Chipurile, spune mincinosul dublu, guvernul a fost instalat cu mari dificultăți, în protestele socialiștilorcare vor anticipate!
Minciuna are picioare scurte! Cine nu știe că decizia de a protesta împotriva guvernului Plahotniuc a fost luată la Forumul Civic, iar la proteste au participat cetățeni ai Republicii Moldova indiferent de culoarea politică, ernică, religioasă!?
Numai că nu a fost să fie!

27 ianuarie 2016. Ce reforme a făcut Plahotniuc-Filip astăzi?

Cîteva. Și-a tras o Platformă-Ciupercă pentru a induce lumea în eroare vizavi de Platforma Demnitate și Adevăr.

A dat în judecată o magistrată decedată acum trei ani.

A pus laba definitiv pe Fisc și Vamă, adică ia în primire businessul lui Filat.

Nu acceptă anticipate pentru că ar ajunge la puscărie.

Șantajează protestatarii prin procuratura stalinistă și miliția lui Jizdan.

L-a angajat pe sluga Godea la Guvern și l-a dat afară pe un reprezentant PLDM.

28 ianuarie curent. Activitățile tumultuoase ale guvernării ilegitime Plahotniuc-Filip, nu au sfîrșit!

„Reforma” numărul 1, „așteptată” de popor – ședințele guvernului vor avea loc la orele 17!

„Reforma” numărul doi – afacerea personală de la Vamă și Fisc a lui Filat a fost confiscată de Plahotniiuc!

„Reforma” numărul 3 – Candu ne fericește – La BNM nu va fi instalat un guvernator din stradă. Sigur, va fi de la Nobil!

29 ianuarie 2016. O nouă „reformă” a lui Plahotniuc-Filip! Tocmai 12 indivizi l-au arestat astăzi pe Anatol Mătăsaru pentru modul său inedit de a scoate mafia din sărite.

Candu vrea referendum pentru a alege presedintele de întreg poporul prin 2020! Dacă i-am lăsa de capul lor, peste 4 ani in RM vor rămîne numai bandiții, poporul, in totalitate, va fi la munci peste hotare! Cu toate acestia, Plahotniuc promite naivilor Unirea Republicii Moldova cu România în anul 2019

30 ianuarie 2016. Reformele lui Plahotniuc-Filip continuă!
Nici nu i s-a închis bine gura finului Candu care a propus un referendum privind alegerea presedintelui, că primarii pedeului din Hîncești și Criuleni refuză să aplice ștampila pe listele de semnături ale cetățenilor, care vor alegerea șefului statului de întreg poporul!
Hoțiile continuă în proporți deosebit de mari!

1 februarie 2016. “Reformele” continuă, domnilor ambasadori! După întâlnirea de joi a lui Filip-Plahotniuc cu președinții de raioane, primarii PD au primit indicații să întocmească listele tuturor simpatizanților și participanților la mitingurile de protest din partea Platformei DA, Partidul Nostru și a Opoziției parlamentare!

Listele negre sunt elaborate pentru a face presiuni asupra manifestanților și a-i descuraja să meargă la proteste.
Descendent al unei familii ce s-a ocupat de alcătuirea listelor negre ale gospodarilor pentru a-i deporta în Siberia, Plahotniuc va acorda asistență tuturor ciracilor săi din raioane!

Se știe însă, că fructul interzis e mai gustos!

”Moratoriu asupra tuturor controalelor” a fost instituit cu încălcarea tuturor procedurilor legale “Instituirea Moratoriului asupra tuturor controalelor de stat se face, în mod obligatoriu, doar numai în baza unei noi Legi, care urma să fie votată de Parlamentul RM. Marele Moratoriu instituit asupra tuturor controalelor, vociferat de premierul Filip, nu are la bază temei legal, nici explicații, nici argumente și nici necesitate.

În haosul financiar și economic, în care a fost aruncată Republica Moldova din cauza oligarhizării și capturării ei ca stat, apare o așa decizie de anulare a tuturor controalelor din partea celor mai importante servicii de stat, care au menirea de a curma contrabanda, evaziunile fiscale, fraudele economice, falsificarea de mărfuri și alte activități ilegale”, spun experții!

2 februarie 2016. A paisprezecea zi de „reforme” a „Guvernului ultimei șanse”, cum s-a autointitulat hunta lui Plahotniuc.
Un prieten de pe FB mă atenționează că am trecut cu vederea două “reforme” profunde – cea a predării puterii prin sînge și război, o reformă “proeuropeană” a Partidului Criminal Democrat.

Și „reforma” aruncării de grenade în puterea nopții în palatul lui Drăguțanu care ba era acasă, ba nu era, care ba are paznic, ba n-are. Este o reformă “proeuropeană” a lui Plahotniuc care se războiește cu Platon, amicul avocatului Berlinschi, a cărei nepoată este Otilia Drăguțanu!

Domnilor ambasadori, nu v-ați săturat de reformele “proeuropene” ale lui Plahotniuc “proeuropeanul”?! Da, “proeuropeanul” care, conform PD, a fost susținut de Putin la funcția de prim-ministru!

Nici reforma “proeuropeană” privind majorarea impozitelor pentru automobile și imobile nu trebuie trecută cu vederea.
Reformele „guvernului” ultimei șanse continuă. Serghei Gubenco, unul dintre magistraţii implicaţi în schema de spălare a peste 18 miliarde de dolari din Rusia prin intermediul băncilor şi instanţelor din Moldova, după ce patru luni în urmă a fost avansat de la Judecătoria Comrat la Curtea de Apel din acest oraş, acum a fost votat unanim de membrii CSM pentru a-l propune preşedintelui ţării la funcţia de şef al instanţei de apel Comrat. Asta în pofida faptului că Nicolae Timofti i-a respins anterior candidatura pentru promovare.

Astăzi am condus-o pe ultimul drum pe Svetlana Baștovoi, soția semnatarului Declarației de Independență Andrei Baștovoi, întemnițat de regimul criminal împreună cu fiul său Valentin.

Svetlana a fost una dintre protestatarele Platformei DA, nu a lipsit de la acțiunile noastre niciodată. A murit însă din cauza sistemului ticăloșit al oligarhiei criminale. Medicii de la urgență au lăsat un bilețel la poartă și au plecat, fără a chema pompierii sau salvatorii să vadă de ce un tînăr care i-a chemat și a acuzat dureri toracice nu a deschis ușa. Reacția minisrtului Sănătății, suspectată de acte de corupție a fost una execrabilă pe o rețea de socializare!

Justiție și medicină criminală!

3 februarie 2016. Aflăm că milițiile lui Plahotniuc-Jizdan-Kavkaliuk trimit scrisori agenților economici și le cer informații despre inventate pagube pe care le-at fi suportat aceștia în timpul marșului din 24 ianuarie 2016 al protestatarilor! Este o acțiune ilegală, cu depășirea atribuțiilor de serviciu, cu exces de zel și încălcare a legii. Păgubiții, dacă există, se adresează din proprie inițiativă organelor de drepr, nu invers!

Protestatarii care au manifestat pe 20 ianuarie la Parlament pentru a opri fărădelegea instaurării unui guvern ilegitim, noaptea, fără un program de guvernare sunt numiți proovocatori. Marea majoritate a celor identificați sunt susținători ai Platformei Civice Demnitate și Adevăr. Această “reformă” a huntei lui Plahotniuc este considerată de către mișcarea protestatară drept una stalinistă și ar putea să se termine cu o revoltă populară fără precedent!

O altă “reformă” oligarhică, domnilor ambasadori, se face la Vamă! Fost coleg de facultate cu Vlad Plahotniuc, ex-directorul fabricii de panificație „Franzeluța”, Eugen Baleca, vicepreședinte al Consiliului de administrare al „Victoriabank”, în perioada în care Vlad Plahotniuc deținea funcția de președinte al Consiliului de administrare al aceleiași bănci, ar putea fi numit șef al Serviciului Vamal, cel puțin așa susțin surse din cadrul instituției, scrie presa.

Actualul director de la Franzeluța, Victor Cojocaru a fost obligat de țuții lui Plahotniuc să depună cerere de demisie!

Timpu trece , „reformele” se înmulțesc!

Vasile Năstase


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...