icon

Premierul Pavel Filip l-a primit pe Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal

02-02-2016 16:33
1,000

Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal, care i-a înmânat scrisoarea de felicitare cu prilejul învestirii în funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova din partea omologului său turc, Ahmet Davutoglu. Cei doi oficiali au discutat despre situaţia din ţara noastră, relaţiile dintre Republica Moldova şi Turcia, dar şi perspectivele de impulsionare a acestora.

 

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că Turcia este un partener important pentru Republica Moldova şi a exprimat interesul ţării noastre pentru extinderea relaţiilor bilaterale în diverse domenii.

 

Şeful Guvernului a remarcat, în mod special, relaţiile comerciale şi investiţionale dintre cele două state. Totodată, a fost apreciată susţinerea Turciei acordată instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova, dar şi faptul că un număr mare de tineri îşi fac studiile în această ţară. „Am toată încrederea că relaţiile dintre Republica Moldova şi Turcia se vor dezvolta în continuare. Echipa guvernamentală, pe care o conduc, este determinată să muncească intens pentru a avea rezultate cât mai rapide, astfel încât să recăpătăm încrederea cetăţenilor din ţara noastră, dar şi a partenerilor de peste hotare”, a declarat Pavel Filip. 

 

La rândul său, Ambasadorul Mehmet Selim Kartal a salutat numirea lui Pavel Filip în funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova şi a opinat că stabilitatea şi pacea sunt esenţiale pentru dezvoltarea ţării noastre, dar şi a regiunii în ansamblu. „Situaţia actuală în Turcia este una complicată, au loc atacuri teroriste, unele soldându-se cu victime omeneşti. Astfel, pentru ţara mea pacea şi stabilitatea este foarte importantă”, a spus Ambasadorul Turciei în Republica Moldova.

 

Părţile au discutat, de asemenea, despre aprofundarea dialogului politic prin stabilirea unor vizite la nivel înalt, precum şi despre necesitatea urgentării procedurii de semnare a Acordului bilateral privind protecţia socială a cetăţenilor.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30