Tragedie! Patru copii și doi adulți au decedat, în urma unui incendiu din satul Trinca, raionul Edineţ

Două femei, de 28 și 36 ani, și patru minori de 6,7,9 și 11 ani au murit în această noapte în urma unui incendiu din satul Trinca, raionul Edineţ. Incendiul a avut loc la ora 00:46. Alte cinci persoane care se aflau într-o anexa auxiliară a casei nu au avut de suferit, dar au fost găsiţi în stare de şoc.

Serviciul 901 a fost alertat cu informația că un incendiu a cuprins o casă din satul Trinca, raionul Edineț. Vecinii au fost cei care au anunțat pompierii despre acest caz. La fața locului au fost îndreptate trei echipe de pompieri cu trei autospeciale, în teren stabilindu-se că o locuință cu suprafața de 100 metri pătrați este cuprinsă de foc.

Localizarea a avut loc 10 minute, ulterior fiind depistate corpurile neînsuflețite, cu urme de carbonizare a două femei, de 28 și 36 și a patru minori de 6,7,9 și 11 ani.

Echipele de pompieri au mai lucrat la acțiunile de demontare și spălare, la fața locului intervenind și Serviciul 903, pentru asistența altor cinci persoane care se aflau în anexa auxiliară casei.

Erau în stare de șoc și au refuzat spitalizarea. Urmează ca inspectorii Serviciului Situații Excepționale să cerceteze în teren, pentru a stabili circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului.

În acest context, pompierii vin cu un apel către cetățeni să dea dovadă de grijă maximă și să respecte toate normele de securitate, pentru a evita astfel de cazuri, cu pierderi de vieți.

Atenție la sobele de încălzit, la aparatele electrocasnice și cele care reprezintă surse de căldură. Pe timp de noapte toate trebuie deconectate, pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea persoanelor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.