Nume
Parola
Vizualizări: 3733
Discuții de inițiere pentru a fi elaborată Strategia de Țară al PGM FGM, Etapa Operațională 6
29 Ianuarie 2016 — Pornind de la faptul că în prezent asistăm la o situație catastrofală a mediului ambiant, iar în procesele de implementare a proiectelor de reabilitare a situației respective politicile de mediu rămân pe ultimul plan, atunci când este vorba de finanțare, Centrul Național de Mediu împreună cu AO ,,EcoContact'' au organizat o consultare publică pentru a iniția procesul de elaborare a Strategiei Programului de Țară a Programului de Granturi Mici a Fondului Global de Mediu pentru Etapa Operațională 6 (GEF SGP OP6).
Evenimentul s-a organizat în Mun. Chișinău, în incinta Centrului de Conferințe Summit Events și a întrunit aproximativ 60 de organizații non-guvernamentale de mediu, care și-au manifestat interesul față de cunoașterea structurii și metodologiei al GEF.
În cadrul acestor consultări, ONG-urile de Mediu au fost informate cum să facă față provocărilor globale și au discutat despre identificarea regiunilor problematice ale țării, în care ar trebui să-și concentreze activitatea Programul de granturi Mici(PGM). Acest Program și-a început activitatea în 2013, iar de atunci înregistrează succese în ceea ce privește finanțarea și oferirea suportului tehnic pentru proiecte. PGM GEF-6 se va concentra pe 4 iniţiative multi-focale, pentru care Programul de Ţară a PGM va aloca cea mai mare porțiune de finanţare (70-80%). În cadrul consultărilor, ONG-urile au discutat pentru a identifica inițiativele prioritare pentru țară, iar ca urmare a acestei alegeri, se vor contura activităţile de finanţare a PGM, care vor contribui la atingerea unui impact strategic mai mare, în urma sinergizării şi concentrării proiectelor implementate.
Reperele și cerințele generale pentru elaborarea Strategiei au fost prezentate de către Iuliana Cantaragiu, reprezentant CNM, care a menționat cât de important este ca sa se aleagă dintre cele 4 inițiative strategice ale GEF legate de prioritați naționale și globale una, două sau trei, ulterior pentru a primi finanțare. Argumente referitor la structura GEF au fost aduse de către Rodica Iordanov, membru AO ,,EcoContact'', aici aveți acces la informații suplimentare.
Pentru a fi elaborată Strategia de Țară al PGM, Etapa Operațională 6 a fost întocmit un chestionar pe care-l puteți completa, dacă intenționați să fiți auziți și credeți că părerea dvs contează, până pe data de 3 februarie 2016 și să-l expediați la adresa: cnm.moldova@gmail.com