icon

Propunerea Premierului Pavel Filip pentru administrațiile publice locale: dialog deschis pentru rezolvarea problemelor cetățenilor

29-01-2016 16:13
699

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Cu acest prilej, Premierul a propus lansarea unei platforme de comunicare, pentru menținerea unui dialog sincer și permanent între administrația publică centrală și reprezentanții administrațiilor publice locale.

 

Premierul a făcut un apel la dialog sincer și direct, evidențiind rolul primarilor și președinților de raioane, care poartă o mare responsabilitate pentru buna desfăşurare a lucrurilor în comunitățile lor. „Vă cer doar să mă considerați un partener de dialog. Putem discuta deschis despre rezolvarea problemelor comune. Mizez foarte mult pe experiența dumneavoastră în administrarea treburilor în satele și raioanele noastre”, a spus Pavel Filip.

 

Un prim pas pentru consolidarea unui dialog sincer a avut loc chiar astăzi, când Pavel Filip a vorbit inclusiv despre contextul tensionat în care a avut loc învestirea Guvernului, în urmă cu mai puțin de zece zile. În ciuda acestei situații, premierul s-a arătat determinat ca, împreună cu echipa de miniştri, să rezolve problemele oamenilor și să pună bazele unui stat funcțional și corect. „Acest Guvern este ultima șansă, sunt conștient de această situație dificilă.  Important este să avem răbdarea necesară, să păstrăm ordinea în societate, Guvernul să fie lăsat să lucreze și eu vă asigur că soluțiile vor veni”, a menționat Pavel Filip.

 

La rândul lor, reprezentanții administrație publice locale (APL) au vorbit despre problemele cu care se confruntă şi au venit cu unele propuneri de soluţionare a acestora. Propunerile s-au referit la descentralizarea administrației publice, asigurarea autonomiei locale, inclusiv în gestionarea resurselor financiare şi umane, precum şi la necesitatea depolitizării administrației publice locale.

 

În această ordine de idei, şeful Executivului a vorbit despre acțiunile ce urmează a fi întreprinse. „Voi depune tot efortul necesar, astfel încât o parte din Fondul Rutier pentru anul 2016 să poată fi utilizat și pentru reabilitarea drumurilor din localități” , a declarat Pavel Filip.

 

Menționăm că Adunarea Generală a Congresului Autorităților Locale din Moldova a reunit, în al cincilea an consecutiv, majoritatea primarilor localităţilor din Republica Moldova, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor publice din alte state. Oaspeţi ai evenimentului au fost şi membrii corpului diplomatic în Republica Moldova şi demnitari.  

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30