Doi tineri suspectați de omorul unui taximetrist au fost reținuți

Poliția a reținut doi tineri cu vârste cuprinse între 25 și respectiv 27 de ani, domiciliați în satul Nișcani, raionul Călărași, fiind suspectați de omorul unei persoane.

În urma investigațiilor efectuate de angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Secția exercitare a urmăririi penale în cauze de criminalitate organizată și excepționale a Procuraturii Generale s-a stabilit că suspecții au omorât un bărbat de 43 de ani, domiciliat în mun. Bălți, care activa în calitate de taximetrist.

Aceștia, în seara zilei de 12 decembrie 2015, au consumat băuturi alcoolice la o stână din apropierea mun. Bălți, după care suspecții au hotărât să meargă în satul Cubolta, raionul Sîngerei, la o cunoștință de-a lor. Pe traseul Bălți-Sîngerei, suspecții au oprit o mașină de taxi de model „Dacia Logan”.

Având scopul de a fura automobilul, aceștia au omorât taximetristul, înjunghiindu-l cu un obiect ascuțit în regiunea gâtului, după care l-au aruncat în câmp. Apoi, suspecții au accidentat mașina, abandonând-o în apropierea satului Gura Căinarului, raionul Florești, fiind depistată de poliție la 16 decembrie 2015.

Ca urmare a investigațiilor întreprinse de către forțele de ordine, la 28 decembrie 2015, în extravilanul satului Cubolta, raionul Sîngerei a fost depistat un craniu de origine umană și fragmente de haine, care s-au dovedit că aparțin victimei.

Pe 25 ianuarie, angajaţii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Inspectoratul de Poliție Rezina, au reţinut persoanele suspecte în comiterea acestei infracţiuni. Aceștia nu sunt la prima abatere de la legea, anterior fiind condamnați pentru furt și viol.

Interogați de poliție, bănuiții și-au recunoscut vina pe deplin. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 al 2 Cod penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Omor intenționat”, riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 20 de ani sau detenție pe viață.

[youtube id=”22RrS5BVTjI”]

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.