22:34:16 23.04.2024
Stiri

Mesajul de ADIO al șefului de la FISC: „Nu regret nimic şi aş lua oricând totul de la capăt”

Economie 29.01.2016 11:04 Vizualizări3139 Autor: Galina Munteanu
Mesajul de ADIO al șefului de la FISC: „Nu regret nimic şi aş lua oricând totul de la capăt”


Fostul șef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, care și-a depus cerera de demisie după ce premierul Pavel Filip a cerut suspendarea celor doi din funcții pe perioada desfășurării unor anchete de serviciu initiate, a făcut public un „mesaj de adio”.

Prisăcaru le mulțumește, în mesaj, colegilor și foștilor colegi de la FISC, pentru că „au muncit, au trăit, au suferit, s-au enervat şi s-au bucurat” alături de el.

Citiți mai jos mesajul integral al lui Ion Prisăcaru:

„Vă mulțumesc, stimați colegi, pentru faptul că m-ați creditat cu încredere și am promovat, împreună, ideea de a schimba imaginea Serviciului Fiscal de Stat, dintr-o instituție de control în una prietenoasă mediului de afaceri, care să le ofere contribuabililor cele mai bune servicii și oportunități pentru minimizarea costurilor de administrare a activităților de business.

Este important, consider, ca reformele de modernizare europeană a Fiscului să fie continuate, cu eforturi proprii, dar și cu deschiderea și contribuția substanțială a partenerilor de dezvoltare. În acest context, vreau să le mulțumesc bunilor noștri prieteni, de la Agenția Fiscală Suedeză, care ne sunt alături deja al treilea an și ne acordă un suport extrem de prețios, precum vreau să mulțumesc și Băncii Mondiale, Misiunii Fondului Monetar Internațional, colegilor de la Ministerul Impozitelor al Republici Azerbaidjan, bunilor noștri prieteni de la ANAF (România) etc. Cu ajutorul partenerilor de dezvoltare am început modernizarea europeană a Fiscului și mizez pe continuitatea acestor reforme, de care depinde nu doar eficientizarea autorității fiscale naționale și îmbunătățirea condițiilor de activitate pentru mediul de afaceri, dar și dacă SFS va avea propriul sediu sau dacă va fi dus la bun sfârșit Proiectul de reformare a Fiscului, care presupune, printre celelalte reforme importante, creșterea substanțială a salariilor angajaților fiscali, acordarea de drepturi care să le faciliteze activitatea, măsuri suplimentare de securitate etc.

De asemenea, vreau să le mulțumesc reprezentanților mediului de afaceri, care, într-o scurtă perioadă de timp, au salutat și au apreciat politicile noastre de conformare fiscală voluntară. Noi am oferit mediului de afaceri noi și noi servicii de calitate, inclusiv electronice, iar ei, foarte mulți, au conștientizat necesitatea onorării, în măsură deplină și în termene stabilite, a obligațiunilor față de Buget, ceea ce ne-a permis să depășim, în ultimii ani, pragul veniturilor estimate la Buget. E o performanță comună, stimați oameni de afaceri, și, mulțumind repetat contribuabililor onești, îmi exprim speranța că activitatea Fiscului va continua cu același slogan – „Funcționarul Fiscal – în serviciul contribuabilului !”

Am un îndemn și către reprezentanții presei, care ne-au monitorizat, zi de zi, ne-au criticat, atunci când a fost cazul, dar care ne-au ajutat extrem de mult să schimbăm imaginea Fiscului, să demonstrăm că transparența și dialogul sunt iminente pentru o bună activitate a oricărei instituții a statului.

Dragi ziariști, vă mărturisesc că am un respect deosebit față de profesioniștii genului și vreau să vă spun că, dincolo de sincopele pe care le mai admit unele redacții, cred în presa făcută temeinic, cu seriozitate, pasiune şi talent, cred în puterea mass-media de a schimba lucrurile în bine în Republica Moldova, prin informarea obiectivă și imparțială a cetățenilor.

Viitorului conducător al autorității fiscale naționale îi doresc succes și îl asigur că va găsi în Serviciul Fiscal de Stat o instituţie solidă a Republicii Moldova, capabilă să asigure, la capitolul administrare eficientă a acumulării de venituri la Buget, stabilitatea financiară a țării noastre și a cetățenilor săi. Astăzi SFS este una dintre cele mai puternice autorități din Republica Moldova, ceea ce am demonstrat, prin rezultate concrete, în toți acești ani. Îmi exprim speranța că proiectele de modernizare europeană a Fiscului vor fi continuate cu grijă.

Stimați angajați ai Serviciului Fiscal de Stat,

Rog să asigurați în continuare activitatea eficientă a instituției noastre, căci de randamentul muncii Dvs. depinde cum vor reuși autoritățile statului să realizeze gestionarea eficientă a proceselor social-economice extrem de complexe din Republica Moldova.

Vă mulțumesc pentru munca pe care ați făcut-o, pentru dăruire și cooperare în acești ani. Stimați colegi, orice aş face în viitor voi fi legat sufletește de Serviciul Fiscal de Stat, la fel ca și în cazul multor foști şi actuali colegi. Sper să nu fi uitat pe cineva. Nu regret nimic şi aş lua oricând totul de la capăt alături de voi.

Succese oriunde veți fi !”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md