Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost găsit automobilul dat…

A fost găsit automobilul dat în urmărire de Interpol

Polițiștii de frontieră au depistat, în punctul de trecere Otaci, un Range Rover dat în căutare internațională de către autoritățile italiene.

În amiaza zilei de 27 ianuarie, curent, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un cetățean moldovean de 63 de ani, care conducea un autoturism de model Range Rover, fabricat în anul 2009 şi înmatriculat în Italia. Având suspiciuni asupra provenienței autovehiculului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, descoperind că mașina este dată în urmărire internațională prin Interpol, ca fiind furată în Italia, din luna octombrie 2015.

Conducătorul autoturismului a declarat că nu cunoștea despre cele depistate de polițiștii de frontieră. Mai mult, bărbatul susținea că mașina nu-i aparține, acesta fiind împuternicit notarial de un conațional, care i-ar fi dat automobilul pentru a pleca peste hotare.

În baza celor constatate, mijlocul de transport a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere Otaci, până la definitivarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Conform datelor statistice, pe parcursul anului 2015, angajații Poliției de Frontieră au reținut 24 de mijloace de transport aflate în căutare internațională.