12:40:17 19.04.2024
Stiri

Angajat CNA, prins beat la volan. Acesta neagă că ar fi condus el mașina

Social 27.01.2016 10:02 Vizualizări3391 Autor: Galina Munteanu
Angajat CNA, prins beat la volan. Acesta neagă că ar fi condus el mașina unimedia.md


Un angajat al Centrului Național Anticorupție(CNA) a ajuns în vizorul polițiștilor de patrulare, după ce a fost prins beat la volan. Incidentul a avut loc în noapea de 19 spre 20 ianuarie curent, în apropiere de localitatea Step-Soci, raionul Orhei.

Deși Igor Caraman neagă cu vehemență că s-ar fi aflat el la volan, polițiștii de parulare susțin că el conducea mașina în momentul când a fost oprit de către aceștia. Mai mult decât atât, angajatul CNA a refuzat să treacă testul la alcoolemie și spune că angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) vor să-i denigreze imaginea.

Întrebat de ce a refuzat să treacă testul de alcoolemie, acesta a spus că ar fi solicitat documentul de verificare metrologică al alcooltestului, însă nu i s-a prezentat.

Precizăm că, în noaptea de 19 spre 20 ianuarie curent, în apropriere de localitatea Step-Soci, raionul Orhei, în timpul verificări de rutină, ofițerii de patrulare au stopat un automobil de model „Toyota Land Cruiser”.

În momentul verificării actelor, șoferul automobilului avea un comportament inadecvat și un miros specific de alcool.

INP precizează că, potrivit unei hotărâri de Guvern, testării alcoolscopice, la decizia poliţiei sau altei persoane abilitate de a efectua astfel de testare, sunt supuși conducătorii de vehicule bănuiţi de consum de alcool, consum de droguri sau de alte substanţe ce provoacă ebrietate.

Potrivit aceluiași regulament, persoana testată alcoolscopic, care nu este de acord cu procedura testării, funcţionarea aparatului de testare, rezultatul testării, este în drept să-l contesteze, prin examinarea medicală cu recoltarea obligatorie a probelor biologice.

În acest caz, persoana testată este însoţită de lucrătorul de poliţie la cea mai apropiată instituţie medicală abilitată, dar nu mai târziu de două ore după testarea alcoolscopică.

La solicitarea polițiștilor de patrulare, șoferul a refuzat testarea cu alcooltestul „Drager”. Mai mult, acesta a refuzat categoric să meargă la instituția medicală pentru a fi supus examinării medicale. Acesta a fost escortat la Inspectoratul de Poliție raional și s-a ales cu dosar penal pentru refuzul alcooltestului.

Deși bărbatul susține că le-a cerut inspectorilor de patrulare să i se prezinte certificatul de verificare metrologică, oamenii legii spun că acesta nu a cerut respectivul act, deși nu ar fi fost o problemă prezentarea lui, așa cum fiecare echipaj de patrulare dispune de acest certificat atunci când aplică dragerul.

Centrul Național Anticorupție a confirmat că barbatul este un angajat al instituției și că în urma acestui caz a fost deschisă o anchetă internă. Dacă se va demonstra că acesta s-a urcat la volan în stare de ebrietate, bărbatul de 33 de ani va fi concediat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md