13:58:57 24.04.2024
Stiri

Viaţa după adulter // Sfaturi să îţi REPARI căsnicia

Social 27.01.2016 10:00 Vizualizări2836 Autor: Ziarul National


Viaţa după adulter // Sfaturi să îţi REPARI căsnicia sursa: sfatulparintilor.ro

Un adulter poate devasta o căsnicie. Totuşi, potrivit statisticilor, jumătate din cuplurile în care s-a comis un adulter (indiferent de către cine) au hotărât să continue relaţia şi nu să se despartă. Asta nu înseamnă că procesul de vindecare a rănilor după un adulter este ceva uşor, dimpotrivă.

Onestitatea este vitală după un adulter

Odată comis un adulter, durerea e nemărginită. Persoana înşelată oricum îşi va pierde din încrederea acordată partenerului, iar dacă se continuă cu minciuna ruptura este inevitabilă. Cel mai important este onestitatea, de ambele părţi. Fiecare trebuie să-şi spună punctul de vedere, să-şi expună sentimentele, să înţeleagă de ce s-a ajuns aici. Iar dacă hotărăsc să rămână totuşi împreună, partenerii trebuie să înveţe să se încreadă din nou unul în celălalt, iar acest lucru nu este posibil fără onestitate.


Obișnuiește-te să faci față martorilor adulterului

Când îţi înşeli partenerul, este imposibil să nu te fi întâlnit măcar o dată cu o persoană cunoscută. Obişnuieşte-te cu ideea de a te întâlni şi după aceea cu respectiva persoană. La fel şi partenerul înşelat. Întâlnirea cu „martorul” nu trebuie să mai trezească sentimente de vinovăţie, respectiv de victimizare. Dacă nu încheiaţi acest capitol şi orice lucru sau persoană vă vor aduce aminte de adulter, despărţirea definitivă este aproape.

Scrie-i o scrisoare partenerului înşelat

După ce ai discutat deschis cu soţul/soţia şi v-aţi mărturisit sentimentele şi regretele, n-ar fi rău să-i spui toate aceste lucruri şi în scris. Însă nu spune doar „Îmi pare rău!”, pentru că nu înseamnă nimic. Promite-i că nu se va repeta şi că te vei ţine de promisiune, parafrazează-i sentimentele pe care şi le-a exprimat în timpul discuţiei şi asigură-ţi partenerul că meriţi din nou încrederea lui.


Partenerul înşelat trebuie să fie sigur pe el

Câteodată dorinţa de a salva căsnicia poate fi atât de copleşitoare, încât cei înşelaţi nu se mai gândesc la sentimentele lor, la frustrări, la nimic. Iartă pur şi simplu. Dar iartă prea uşor. De multe ori doar pentru că le e teamă că vor rămâne singuri. Însă acest lucru nu este sănătos pentru niciunul dintre parteneri: cel ce a înşelat nu va şti durerea celui înşelat (şi nu va avea nicio remuşcare să continue cu adulterul), iar cel trădat va acumula frustrări care-i vor macina sănătatea.


Fiţi conştienţi că într-un adulter ambii parteneri sunt vinovaţi

Să daţi vina unul pe altul când cineva a călcat strâmb este o greşeală fatală cuplului. Trebuie să acceptaţi realitatea şi să vă gândiţi că aveţi o vină comună. Deşi este adevărat că nimeni nu l-a forţat pe celălalt să înșele, la fel de adevărat este că nimeni nu riscă integritatea cuplului dacă are acasă tot ce-i trebuie. Analizaţi împreună unde s-a produs ruptura şi hotărâţi dacă merită să reparaţi ce s-a stricat. Dacă răspunsul este DA, atunci încercaţi să nu mai repetaţi aceleaşi greşeli nici de o parte, nici de cealaltă.


Stabiliţi reguli clare pentru a putea trece uşor peste adulter

Recăpătarea încrederii este un lucru extrem de important după ce unul dintre parteneri (sau amândoi) a călcat strâmb. Pentru a se ajunge aici nu este deloc exagerat să se stabilească nişte reguli pe care ambii soţi să le respecte. De exemplu, să răspundă tot timpul la telefon, chiar dacă este într-o altă discuţie. Dacă, să zicem, unul dintre parteneri a înşelat online, celălalt poate instaura regula că are voie să se uite peste umărul lui atunci când este la calculator. Deşi par a fi aspecte minore, ei bine, tocmai aceste aspecte minore contribuie la restabilirea încrederii pierdute, pentru că, încet-încet, va dispărea sentimentul de insecuritate.


Nu neglijaţi relaţia sexuală după adulter

Foarte multe cupluri care au apelat la sfaturile consilierilor maritali după un adulter au declarat că atunci când au făcut din nou dragoste cu soţul/soţia au simţit o a treia persoană în încăpere. În această situaţie, ambii parteneri vor simţi lanţul slăbiciunilor. Mai exact, persoana care a înşelat se va strădui să nu decepţioneze din nou, drept pentru care este foarte probabil să dea rateuri (în special bărbaţii), ceea ce îl va face pe celălalt să creadă că, în ciuda tuturor eforturilor făcute, partenerul (adulterinul) şi-a pierdut interesul. Sfatul specialiştilor este că în aceste cazuri să o luaţi de la capăt, ca la începuturile relaţiilor voastre. Să vă împărtăşiţi din nou dorinţele, temerile şi fanteziile pentru a vă putea face pe plac unul celuilalt şi pentru a vă bucura împreună de o viaţă sexuală împlinită.


Ignoraţi aforismele

Cunoaştem cu toţii vorbele vechi din popor, dar n-ar trebui să le daţi ascultare. Se zice că „Cine a înşelat o dată, înşală şi a două oară”, dar nu este universal valabil. Sunt persoane pe care realitatea le-a izbit aşa de tare după ce au înşelat, încât n-au mai călcat strâmb niciodată. Şi-au învăţat lecţia.
Dacă v-aţi înşelat partenerul, dar nu reuşiţi să ascultaţi durerea pe care i-aţi pricinuit-o, nu sunteţi în stare să-i înţelegeţi sentimentele, ar fi mai bine să nu mai căutaţi împăcarea. Este foarte posibil să-i înşelaţi încrederea din nou şi ar fi păcat.

sursa: sfatulparintilor.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md