17:08:31 28.03.2024
Stiri

Rătăcind între trei Pereni

Politică 24.01.2016 09:17 Vizualizări1494 Autor: Ziarul National
Rătăcind între trei Pereni


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre peripețiile cetățeanului Tolea din Pereni, raionul Rezina, care a fost transportat la Chișinău, la mitingul organizat de PD în sprijinul aspirațiilor politice ale supermanagerului mafiot ot Grozești, Vlad Plahotniuc. Făcându-și datoria partinică, însuflețit de promisiunile abundente ale lui Plahotniuc, încărcându-și bateriile cu o doză bunicică de optimism abulic, Tolea de la Pereni s-a îmbarcat firesc în microbuzul cu inscripția „Pereni” pe parbriz și, în cele din urmă, a ajuns împachetat la destinație. Dar surpriza îl aștepta chiar la ieșirea din vehicul: el nu recunoscu nici satul natal și nici consătenii dragi. În lipsa lui, de o jumătate de zi, peisajul se schimbase cu desăvârșire, cu tot cu oameni și case. Colindă Perenii în lung și-n lat și viceversa, dar nu își găsi casa la locul în care o lăsase la plecare, nici urmă de ea, ca și cum nici nu a fost. A tot căutat-o până dădu, întâmplător, de primărie, care de asemenea nu se afla la locul ei. Acolo descoperi Tolea că nimerise în alt Pereni, din raionul Hâncești. Fiindcă greșise microbuzul, nu primise suta de lei promisă pentru participare la miting, și fu nevoit să se întoarcă în Perenii natali pe jos, ceea ce i-a luat exact cinci zile.

Acum stau și mă gândesc că putea fi și mai rău, dacă nimerea în satul Pereni de peste Prut, din județul Dolj, ar fi avut muuuuult mai mult de mers pe jos. Și fiindcă PD a anunțat un nou miting de susținere pentru guvernul lui Plahotniuc, nu ar fi cazul ca ONU sau UE, sau NATO să interzică satele cu același nume?

Al vostru azimut, ponctur, coordinat, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md