icon

Guvernul şi asociațiile de business îşi consolidează eforturile pentru înlăturarea constrângerilor în desfăşurarea afacerilor în Republica Moldova

06-04-2015 15:41
1,199

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii asociaţiilor de business din Republica Moldova. Dialogul s-a axat pe preocupările mediului de afaceri din ţara noastră. În cadrul întrevederii au fost prezentate Recomandările comunităţii de business pentru eliminarea constrângerilor în desfăşurarea afacerilor, elaborate de trei asociaţii de business: Camera de Comerţ Americană din Moldova, Asociaţia Businessului European şi Asociaţia Investitorilor Străini.

 

Potrivit Silviei Radu, preşedinte al Asociaţiei Businessului European, documentul în cauză conţine viziunea asociaţiilor care au participat la elaborarea acestuia, dar reprezintă opinia majorităţii investitorilor străini ce activează în Republica Moldova. Autorii susțin că recomandările respective vor contribui la suplinirea veniturilor bugetare, sporirea asistenței sociale, majorarea salariilor și finanțarea proiectelor de infrastructură.

 

Prim-ministrul a mulţumit interlocutorilor pentru documentul respectiv, menţionând că acesta va fi analizat cu atenţie de către echipa guvernamentală. „Atragerea investiţiilor în economia ţării este una dintre priorităţile Guvernului. Trebuie să ne conjugăm eforturile pentru realizarea obiectivului nostru comun - crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor şi atragerea investiţiilor”, a spus Chiril Gaburici. În acest context, Premierul a reiterat deschiderea Guvernului pentru o colaborare eficientă cu toţi partenerii, îndemnându-i să se implice activ în acest proces.

 

În cadrul întrevederii, părţile au făcut schimb de opinii privind acţiunile prioritare ale Guvernului pentru îmbunătăţirea climatului investiţional în Republica Moldova. Printre cele mai stringente probleme au fost menţionate: necesitatea respectării legislaţiei privind transparenţa decizională, perfecţionarea cadrului de reglementare a legislaţiei muncii, precum şi elaborarea mecanismelor de mediere a conflictelor în domeniul afacerilor. În acest sens, s-a convenit asupra organizării unor consultări periodice, inclusiv cu participarea altor factori interesaţi, pentru identificarea soluţiilor de compromis pe fiecare subiect în parte.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31