Actualitate

Raionul Ştefan Vodă în nămeţi. Ambulanţele ajung la pacienţi în 10 ore

Preşedintele raionului Ştefan Vodă, Nicolae Molozea, a declarat pentru IPN că ambulanţele ajung cu mare dificultate la pacienţi, iar rezervele de produse alimentare s-ar putea sfârşi în curând.

Şase localităţi din raion rămân deconectate parţial de la alimentarea cu energie electrică. Potrivit preşedintelui de raion, serviciile specializate lucrează în continuu pentru a debloca drumurile şi a asigura accesul. „Încercăm să facem faţă situaţiei, dar este complicat pentru că localităţile sunt blocate şi pe interior, dar şi accesul de la străzile magistrale este blocat pe unele sectoare”, a declarat Nicolae Molozea.

Preşedintele de raion a declarat că în ultimele două zile, de când viscoleşte, în localităţile blocate a fost nevoie de intervenţia medicilor de pe ambulanţă. „Am avut 17 cazuri de intervenţie, dintre care, în opt cazuri ambulanţele s-au împotmolit în zăpadă. În maşinile de la urgenţă s-au aflat, în total, 25 de persoane, dintre care patru femei gravide. Toţi pacienţii au fost transportaţi la spital”, a declarat Nicolae Molozea.

Totodată, noaptea trecută un copil de 11 ani cu apendicită acută a avut nevoie de ajutorul medicilor de la urgenţă. Ambulanţa a ajuns la minor după 10 ore de la solicitare. Într-un final, minorul a fost transportat la spital. „Chiar în aceste momente se încearcă de a ajunge în localitatea Marianca de Jos, unde este blocat drumul. De aici trebuie transportată la Chişinău o persoană care are nevoie de dializă”, a spus preşedintele raionului Ştefan Vodă.

În total, 20 de şcoli din raion sunt închise. Doar cinci instituţii de învăţământ din cele 13 localităţi blocate activează. Potrivit preşedintelui de raion, deşi s-au făcut unele rezerve de produse alimentare, dacă până în seara de marţi, nu se va reuşi deblocarea drumurilor ce duc spre localităţi, de mâine ar putea apărea probleme legate de aprovizionarea cu produse alimentare.

Totodată, în raionul Căuşeni rămân blocate încă şapte localităţi. Contactat de IPN, preşedintele raionului, Ion Ciontoloi, a declarat că în ultimele două zile situaţii de risc, nu au existat. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *