Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost pornită urmărirea penală…

A fost pornită urmărirea penală pe numele lui Usatîi

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe numele lui Renato Usatîi, pentru acțiunile de protest organizate de acesta la reședința președintelui Nicolae Timofti de la Condrițade.

„Procuratura Generală a examinat demersul parvenit de la Preşedinţia R. Moldova, prin care s-a solicitat examinarea legalităţii acţiunilor lui Renato Usatîi, referitor la realizarea, în perioada anului 2015, a unor serii de acţiuni publice nesancţionate, inclusiv în preajma unor obiective protejate de stat, ce au ca scop destabilizarea activităţii instituţiei prezidenţiale şi constituie o ingerinţă în activitatea domnului Nicolae Timofti, Preşedintele R. Moldova, ameninţându-l cu vătămarea integrităţii corporale şi a sănătăţii”, susține PG.

În rezultatul examinării respectivei sesizări și a circumstanțelor cazului, PG a pornit urmărirea penală, pentru ameninţarea cu violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere.

Dacă va fi găsit vinovat, Renato Usatîi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 300 la 1000 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.