12:43:11 25.04.2024
Stiri

Drumuri ÎNTROIENITE, blocate și restricționate: Care drumuri din R. Moldova sunt acum IMPRACTICABILE

Social 18.01.2016 16:57 Vizualizări1285 Autor: Galina Munteanu
Drumuri ÎNTROIENITE, blocate și restricționate: Care drumuri din R. Moldova sunt acum IMPRACTICABILE


Pe moment, circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este satisfăcătoare, cu excepţia unor sectoare de drumuri care sunt întroienite, susține Departamentul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Rămân cu drumuri greu practicabile 50 de localități din raioanele Cantemir, Taraclia, Ștefan Vodă, Căușeni și Cahul. Pe parcursul zilei de astăzi, peste 20 de mijloace de transport au fost deblocate și tractate din zăpadă de către echipele de salvare din raioanele respective, dar și din Chișinău. Mai mult, salvatorii au transportat cu unitățile de tehnică grea cinci femei însărcinate, dinspre satul Moscovei, raionul Cahul, din satul Volontiri, Răscăieți și Purcari, raionul Ștefan Vodă, la spitalele raionale.

Potrivit datelor Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID), circulația este blocată și pe traseul M3 Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti, km 154-160 (sectorul Ciumai-Burlăceni). La km 197-211 (sectorul Vulcăneşti - Slobozia Mare) circulaţia se desfăşoară dificil.

Circulația este dificilă și pe traseul R30, Anenii-Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă - frontiera cu Ucraina, km 85-95 (raionul Ştefan Vodă în preajma satului Olăneşti-Tudora).

Din cauza vântului puternic, pe unele sectoare de drumuri locale se formează suluri de zăpadă, care provoacă temporar întreruperi de circulaţie.

Este vorba de raionul Căuşeni - drumul local L 533 R31 Ucrainca-Zviozdocica-Tocuz-Sălcuţa; L 549 Căinari-Baurci-Codreni; L 548 Cârnățenii Noi-Coşcalia-Plop.

De asemenea, circulația este dificilă și în raionul Ştefan Vodă - satele Simeonovca, Brezoaia, Talmaz, Ştefăneşti, Copceac, Volintiri şi Ciobruciu; raionul Cahul: satele Ursoaia, Lebedenco, Gavanoasa şi Badicul Moldovenesc; raionul Cantemir: satele Flocoasa, Constantinovca, Bobocica, Enichioi şi Haragâș.

Responsabilii din domeniu dau asigurări că, pe moment, se lucrează în aceste zone pentru a deszăpezi drumurile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md