Actualitate

Un lider al partidului pro-moscovit, către Timofti: „Vă încurajăm să grăbiţi dizolvarea Parlamentului”

„Domnule preşedinte, ca răspuns la invitaţia dumneavoastră pentru consultări în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru, vă aduc la cunoştinţă, din partea întregii fracţiuni a PSRM pe care o reprezint, că nu vom da curs invitaţiei. Poziţia noastră politică faţă de situaţia din ţară rămâne neschimbată, ea fiind expusă şi în cadrul altor întruniri cu dumneavoastră. Noi considerăm că Republica Moldova a devenit un stat capturat şi acest proces de capturare a început imediat după venirea la guvernare a forţelor declarate pro-europene, în 2009”, scrie Zinaida Greceanîi în scrisoare.

În scrisoarea se mai spune că în opinia socialiştilor, cea mai potrivită soluţie în aceste circumstanţe este declanşarea alegerilor anticipate, pentru a asigura un restart al guvernării politice în Republica Moldova. „Vă încurajăm, domnule preşedinte, să faceţi uz de dreptul dumneavoastră constituţional pentru a grăbi procesul de dizolvare a actualului legislativ şi pentru anunţarea alegerilor parlamentare anticipate în acest an. Acesta ar fi nu doar un act de curaj politic, ci şi dovada că v-aţi împlinit datoria de şef de stat. E unica modalitate de a scoate rapid ţara din captivitate şi de a o izbăvi de oligarhie şi corupţie politică”, a încheiat politiciana.

Nicolae Timofti ar urma să desemneze un nou candidat la funcţia de prim-ministru în aceste zile după ce se va mai consulta o dată cu fracţiunile parlamentare. Funcţia de şef al Guvernului o revendică şi Partidul Liberal Democrat, şi Partidul Democrat.

IPN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *