Argentinianul a marcat 11 goluri în opt meciuri contra Granadei, reuşind totodată al 25-lea său hattrick în La Liga. DoarCristiano Ronaldo (28) are mai multe în istoria acestei competiţii.

Messi a marcat primele trei goluri ale întâlnirii, în minutele 8, 14 şi 58 şi, dacă nu s-ar fi ”insinuat” Neymar cu golul al patrulea, din pasa lui Suarez, în minutul 83, argentinianul ar fi reuşit o performanţă uriaşă. Decarul Barcelonei a fost autor sau coautor la primele 7 goluri marcate de Barcelona în 2016, cu cinci goluri şi două assist-uri. Reuşita lui Neymar a fost a opta, astfel că argentinianul nu a putut fi implicat în toate reuşitele catalanilor din acest an.

Golurile Barcelonei în 2016:

1. Gol Messi
2. Gol Messi
3. Assist Messi
4. Assist Messi
5. Gol Messi
6. Gol Messi
7. Gol Messi
8. Gol Neymar (assist Suarez)

Portarul Granadei se poate considera cel mai ghinionist adversar al lui Leo Messi. Andres Fernandez e goalkeeperul care a primit cele mai multe hattrick-uri ale argentinianului, patru, trei când era la Osasuna şi unul la Granada.

33 de hattrick-uri a reuşit Messi în carieră, pentru Barcelona (25 în La Liga, două în Cupă, unul în Supercupă şi 5 în Champions League)