icon

Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a inspectat starea drumurilor naționale

08-01-2016 15:56
1,067

Premierul interimar Gheorghe Brega a efectuat astăzi mai multe vizite de lucru pentru a verifica starea drumurilor naționale. În special, Gheorghe Brega s-a interesat de modul cum acționează serviciile responsabile de deszăpezire, în condițiile în care pe tot teritoriul țării în aceste zile se înregistrează precipitații sub formă de zăpadă și lapoviță.

 

Astfel, Gheorghe Brega a inspectat traseul Chișinău-Leușeni și drumul național M2 Chișinău-Orhei, fiind însoțit de ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc. Responsabilii de la Administraţia de Stat a Drumurilor au informat oficialii că în ultimele două zile, pentru asigurarea circulației pe drumurile naționale în condiții meteo complicate, au fost mobilizate forțe suplimentare de tehnică și personal. Potrivit lor, în zilele de 7 și 8 ianuarie au fost folosite circa șapte mii tone de material antiderapant, alte 50 de mii de tone fiind pregătite pentru a fi utilizate în caz de necesitate. Iurie Chirinciuc a precizat că rezervele respective ar putea fi suficiente până la începutul lunii februarie, în funcție de condițiile meteo.

 

În timpul vizitei sale inopinate, Premierul interimar a constatat că mai multe porțiuni de pe drumurile secundare, care duc spre localități, sunt încă blocate, din cauza că nu toate autoritățile locale au reușit să asigure deszăpezirea acestora. Aceeași situație a fost identificată și la unele stații PECO care nu au curățat terenurile adiacente.

 

Șeful interimar al Guvernului a menționat că autoritățile centrale întreprind toate măsurile pentru a asigura circulația pe drumurile naționale. Totodată, Gheorghe Brega a atenționat că atât autoritățile locale, cât și întreprinderile private, urmează să-și exercite obligațiile pentru a face față situației prin eforturi comune.   

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30