„Rolul societăţii civile este unul extrem de important şi noi, Uniunea Europeană, considerăm societatea civilă ca o parte-cheie în relaţia noastră. Într-o societate democratică, societatea civilă are rolul de a responsabiliza autorităţile, de a asigura transparenţa politicilor publice, a finanţărilor. Noi ne dorim să vedem o societate civilă mult mai activă în afara Chişinăului, în afara centrului”, a declarat şeful delegaţiei UE.

În cadrul aceluiaşi interviu, oficialul european a vorbit despre relaţiile Moldovei cu Uniunea Europeană după instituirea noului Guvern de la Chişinău şi despre priorităţile Cabinetului de miniştri în procesul de integrare europeană. Pirkka Tapiola a reiterat importanţa accelerării reformelor în Moldova, proces necesar pentru implementarea Acordului de Asociere, principalul instrument de modernizare a ţării.

În opinia oficialului european, în acest moment prioritare sunt reformarea justiţiei, lupta cu flagelul corupţiei şi stabilizarea sistemului financiar-bancar.