12:09:00 23.04.2024
Stiri

Maia Sandu oferă DETALII despre ECHIPĂ și FINANȚAREA viitorului partid

Politică 28.12.2015 23:04 Vizualizări2590 Autor: Ziarul National
Maia Sandu oferă DETALII despre ECHIPĂ și FINANȚAREA viitorului partid


Fosta ministră a Educației, Maia Sandu, care a anunțat la începutul săptămânii trecute că intenționează să lanseze un nou partid politic, a oferit astăzi mai multe detalii despre echipa cu care a pornit la drum, dar și despre cum va fi finanțat viitorul proiect politic.

„Deocamdată, echipa noastră este un grup de inițiativă, format din oameni integri, care nu neapărat se vor regăsi în fruntea viitorului partid. Este vorba despre oameni la fel de supărați pe situația din republică și care cred că este momentul să vină în politică oameni integri”, și-a prezentat Maia Sandu colegii, evitând să dea vreun nume.

Potrivit fostei ministre, deja foarte multă lume și-a exprimat dorința de a adera la noul partid politic, peste 2000 de cereri fiind depuse într-o săptămână.

„Vrem să creăm un partid de jos în sus, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. Nu ne dorim să mergem într-un sat și să le spunem că iată ei au un consătean membru al partidului nostru, ci dimpotrivă, ei să ne spună acest lucru”, a explicat Maia Sandu cum se va face construcția viitoarei formațiuni.

Deși „Un pas pentru” a fost lansat ca inițiativă politică o săptămână în urmă, Maia Sandu susține că grupul de inițiativă a creat deja o Comisie de etică și integritate care se ocupă de elaborarea unor criterii pentru viitorii membri de partid. Înainte de a fi acceptați în formațiune, viitorii membri vor trebui să semneze o declarație că întrunesc aceste criterii, a dezvăluit fosta ministră în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV Chișinău.

Maia Sandu s-a referit, în context, și la finanțarea proiectului politic.

„Se va face din donații, dar vom introduce o limită de sus, astfel încât o persoană să nu poată dona mai mult de 300 de lei, pentru a evita situații în care anumite persoane să poată ulterior înainta pretenții. Vom face totul foarte transparent. Vom estima ce cheltuieli vom avea în luna ianuarie și vom plasa informația pe pagina web, astfel încât oricine să poată vedea și să decidă dacă vrea să contribuie financiar”, a spus Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md