Zeci de persoane au venit astăzi la noua clinică pentru ca să-şi facă investigaţiile necesare şi pentru a afla ce probleme de sănătate au.

Pacienţii vor fi consultaţi de un medic rezident care s-a oferit să facă voluntariat. Pe lângă investigaţii, el le va oferi oamenilor şi sfaturi despre cum ar trebui să ducă un mod sănătos de viaţă şi la ce ar trebui să fie atenţi atunci când au probleme de sănătate.

Pe lângă deschiderea noii clinici, astăzi cei doi tineri americani au făcut şi donaţii pentru persoanele cu probleme locomotorii.

Magdalena, este o fetiţă care învaţă în clasa 3-a. Ea a rămas paralizată după ce a căzut de pe un gard în timp ce se juca şi s-a lovit grav la spate. Până acum, copila a avut un cărucior cu rotile vechi şi se deplasa foarte greu.

Pe lângă această donaţie, voluntarii i-au făcut fetei şi o rampă la uşa de la intrare în casă.

Voluntarii americani au donat şi altor oameni cu probleme locomotorii mai multe utilaje speciale. Cu toţii au fost mulţumiţi de ajutorul necondiţionat.
Unul dintre voluntari este Tim Balz, un inginer din SUA care a mai făcut câteva donaţii pentru oamenii din Moldova şi anul trecut.

Acest proiect face parte din Campania „Accesibil Pentru Toţi”, care a fost constituită datorită efortului mai multor asociaţii din SUA şi Marea Britanie. Organizatorii şi-au propus sa aducă mobilitate copiilor din Republica Moldova şi să integreze persoanele cu probleme speciale în societate.