Planul „B” al lui Sturza dacă nu primește vot de încredere în Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul desemnat Ion Sturza vrea să creeze un culoar pentru Republica Moldova, în special, pentru „oamenii oneşti care sunt în politică şi pentru oameni noi care vor să vină în politică”.

„Eşecul meu ar fi dacă eu nu aş deschide un culoar nou pentru ţara Republica Moldova. Nu eşecul că nu voi fi ales în primul, al doilea tur. Dacă această lucrare în care sunt implicaţi vizibil foarte mulţi oameni, în care implic vizibil toată societatea nu va deschide un culoar nou pentru Republica Moldova şi va fi doar un exerciţiu, fie el şi mai stresant, nu va deschide această perspectivă nouă pentru Republica Moldova”, a declarat Sturza în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Sturza, Republica Moldova are nevoie de o nouă perspectivă, în caz contrar „vom avea nu 40 la sută din populaţie care nu mai cred în stat şi vor să plece sau să se unească cu România, dar sută la sută din oameni”.

„Dacă noi nu întrerupem acest parcurs care e de 25 de ani, eu repet lucrul acesta, că privatizarea funcţiilor statului a avut loc în ultimul timp, dar oligarhia sau statul captiv e din anii ’90, cunoaşteţi foarte bine, dacă nu întrerupem acum, vom avea nu 40 la sută din populaţie care nu mai cred în stat şi vor să plece sau să se unească cu România, dar sută la sută din oameni”, a spus Sturza.

Acesta este de părere că, în această situație, „nici alţii nu vor mai crede în proiectul Republica Moldova”.

„Deci, eu aceasta vreau să evităm. Noi trebuie să deschidem un nou culoar pentru oameni oneşti care sunt în politică şi pentru oameni noi care vor să vină în politică. Şi aceasta e misiunea mea. Să fie clar”, a concluzionat Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...