Un copil de 5 ani a murit după ce s-a prăbușit sub gheață

Astăzi un copil în vârstă de 5 ani a decedat după ce s-a prăbușit sub gheață subțire a unui bazin acvatic din localitatea Recea, raionul Strășeni.

Cazul a avut loc în jurul orei 12.00 în timp ce doi minori în vârstă de 3 și 5 ani mergeau nesupravegheați pe gheața subțire a bazinului din localitate. Băieții au fost surprinși de localnici, doar după ce unul din ei a căzut în lac. Oamenii au alertat poliția și au reușit să scoată băiatul cu ajutorul unei bărci. Din nefericirea, viața minorului nu a put fi salvată. Cazul a fost raportat salvatorilor după ce copilul a fost scos de populație. Toate circumstanțele și cauza producerii tragediei urmează să fie stabilite de organele de drept. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI avertizează persoanele care au în grijă minori, să-i monitorizeze strict.

Jocul în preajma bazinelor acvatice reprezintă un risc pentru copii, întrucît acestea nu sunt înghețate. Mersul pe gheață poate fi sigur numai după ce grosimea acesteia este de 8 cm. Din cauza condițiilor climaterice, în următoarea perioadă, gheața bazinelor acvatice nu va fi sigură pentru ca oamenii să poată merge pe ea, fără de a se expune pericolului. În perioada rece a anului 2015, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața a doi copii.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.