(FOTO) Idei de aranjamente pentru masa de Crăciun

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vei avea invitaţi la masa de Crăciun şi îţi doreşti să le faci o impresie bună? Noi îşi venim în ajutor şi îţi oferim câteva idei, care te vor ajuta să-ţi împodobeşti casa şi să-ţi amenajezi masa festivă în mod deosebit.

Decoraţiunile de Crăciun contribuie semnificativ la o atmosferă primitoare în casă, aşa că nu ezita să te inspiri şi să-ţi concepi propriile aranjamente pentru masa festivă de sărbători, care îţi vor impresiona invitaţii!

O regulă imporantă în alegerea decoraţiunilor pentru Crăciun este să nu combini o diversitate de culori. Dacă vei cumpăra reni, îngeri, elfi, globuri, sfatul nostru este să păstrezi aceeaşi line cromatică. Poţi opta fie pentru un decor simplu în tonuri de alb, verde şi argintiu sau pentru culorile reprezentative ale Crăciunului: roşu şi verde.
RTEmagicC_alb_verde_masa_craciun.jpg
Tacâmurile din argint sunt o investiţie pe care nu o vei regreta, pentru că oferă prestanţă şi stil. Poţi concepe o serie de aranjamente pentru masa festivă din crenguţe proaspete de brad, care îţi vor înmiresma aerul în cameră.

Pune o candelă din sticlă cu o lumânărică rotundă, lângă care ai turnat câteva picături de ulei esenţial de scorţişoară şi portocală. Aceste două arome îţi vor introduce invitaţii în atmosfera caldă şi relaxantă de Crăciun.
Şerveţelul Cămăşuţă
servet-2
În această tehnică de aranjare a şerveţelului ai nevoie de un şerveţel de pânză pătrat şi de un fiert de călcat. Pentru a ieşi cât mai bine, liniile de împăturire trebuie călcate bine.

Împăturiţi colţurile drepte spre interior încât vârfurile să fie în centrul şerveţelului. La fel trebuie împăturite şi colţurile stângi, încât vârfurile stângi să le atingă pe cele drepte.

Împăturiţi partea dreaptă încât marginea să stea în centru, apoi împăturiţi partea stângă încât marginea stângă să se întâlnească cu cea dreaptă.

Întoarceţi şerveţelul pe partea cealaltă şi împăturiţi cam un centimetru şi jumătate din partea de sus. Călcaţi bine cu fierul. Partea aceasta o să fie gulerul.

Întoarceţi din nou pe partea cealaltă şi împăturiţi colţurile de sus pe diagonală, încât vârfurile să se întâlnească în centru într-un unghi care să formeze gulerul cămăşii. Călcaţi bine. Luaţi colţurile de jos şi desfăceţi-le spre exterior, întorcându-le în sus, încât marginea împăturită să fie aproape paralelă cu marginea împăturită de la guler.

Apucaţi partea de jos şi îndoiţi-o în sus, aranjând-o sub guler. Călcaţi. Şi gata, cămăşuţa este pregătită să fie pusă pe farfurie.

Puteţi să exersaţi tehnica înainte pe o coală de hârtie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...