icon

Cazul copilului de şapte ani decedat la Cahul în urma unei suspiciuni de intoxicaţie a fost discutat în cadrul şedinţei Guvernului

16-12-2015 17:58
612

În debutul şedinţei Cabinetului de miniştri în exerciţiu, Premierul interimar Gheorghe Brega a solicitat Ministerului Sănătăţii informaţii cu privire la cazul copilului de şapte ani care a decedat în condiţii neclare.

 

Viceministrul Sănătăţii, Gheorghe Ţurcanu, a precizat că în cadrul Ministerului Sănătăţii a fost creată o comisie specială pentru a elucida cauzele morţii. În urma investigaţiilor preliminare, moartea ar fi survenit ca urmare a unei insuficienţe hepato-renală şi necroze hepatică. Demnitarul a mai adăugat că în decursul a două săptămâni urmează să fie definitivată expertiza medico-legală, iar ulterior Ministerul va prezenta un raport final cu privire la cauzele decesului.

 

Premierul interimar Gheorghe Brega a solicitat să se verifice obiectiv toate circumstanţele cazului, începând cu prima vizită la medic.

 

Şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) s-a autosesizat în legătură cu acest caz. Directorul interimar al instituţiei, Grigore Porcescu, a declarat că în cazul dat nu este vorba de o toxico-infecţie, motivând că au fost efectuate un şir de testări cu privire la riscurile alimentare, în special la castraveţi, iar rezultatele acestora au arătat că parametrii nu depăşesc limitele normelor.

 

În acelaşi context, directorul interimar ANSA a notat faptul că în preajma sărbătorilor de iarnă agenţia organizează mai multe vizite inopinate în piețe, depozite, localuri pentru a vedea cum sunt respectate cerinţelor generale şi specifice de păstrare a alimentelor.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30