Nume
Parola
Vizualizări: 3693
Modernizarea Republicii Moldova va fi discutată din perspectiva descentralizării
16 Decembrie 2015 — CINE: Reprezentanții Guvernului, Parlamentului, administrațiilor publice centrale şi locale, partenerilor de dezvoltare și comunităţii de experţi vor analiza rezultatele obținute în implementarea Strategiei Naționale de Descentralizare (2012-2015) şi vor formula propuneri pentru noi intervenţii strategice pentru reforma de descentralizare.

CE: Conferinţa internaţională cu genericul „Descentralizarea: calea spre modernizare a Republicii Moldova” va reuni 300 de participanţi din diverse domenii pentru a discuta într-un format larg aspecte din domeniul descentralizării în R. Moldova.

UNDE: Palatul Republicii, Chișinau, str. Maria Cebotari 16

CÂND: 17-18 decembrie 2015 (Agenda ataşată)

LA SESIUNEA DE DESCHIDERE VOR PARTICIPA:

Sergiu Palihovici, Secretar General al Guvernului Republicii Moldova

Elena Botnarenco, Secretară a Comisiei parlamentare pentru administraţia publică, ecologie şi dezvoltarea teritoriului

Tatiana Badan, Președinta Congresului Autorităților Locale din Moldova

Narine Sahakyan, Reprezentantă permanentă adjunctă a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova

Jose Luis Herrero, Șeful misiunii Consiliului Europei în Moldova

IMPORTANT: - O treime din primarii din ţară vor participa la discuţii în tandem cu autorităţile centrale pentru a trasa obiective strategice în domeniul reformei de descentralizare în Republica Moldova.

- Expoziţia cu genericul „Localitate modernă: primării puternice, servicii de calitate, oameni implicaţi” va fi vernisată în cadrul conferinţei internaţionale. Aici vor fi prezentate principalele rezultate obţinute pe parcursul implementării instrumentelor de descentralizare la nivel local în localităţile-ţintă ale Programului Comun pentru Dezvoltare Locală Integrată implementat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul PNUD şi UN Women în Moldova cu susţinerea financiară al Guvernului Danemarcei.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să o contactați pe Tatiana Solonari, responsabil comunicare, PCDLI, tatiana.solonari@undp.org, tel: 022-820-840; 069377215.