În acest an, administraţia liceului în care au învăţat Ilie şi Olga, cei doi tineri ucişi acum patru ani, au decis să nu pună fotografia lor în holul instituţiei, aşa cum au făcut până acum. Oricum este o atmosferă apăsătoare în preajma zilei de 1 aprilie, spune directoarea liceului.

Făptaşul nu a fost găsit deşi, în ultimii patru ani, au fost interogate zeci de mii de persoane, au fost adunate mii de probe ADN şi au fost efectuate sute de percheziţii. Şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie spune că recent a fost constituit un nou grup de lucru pe marginea acestui caz.
În cei patru ani, oamenii legii au prezentat două portrete robot ale presupusului asasin de la Durleşti. Unul dintre aceşti suspecţi s-a dovedit a fi mort de aproximativ opt ani, despre celălalt, încă nu se ştie nimic.

Totodată, procurorul municipiului Chişinău, Ivan Diacov a lansat ipoteza potrivit căreia, criminalul s-ar afla deja după gratii. Potrivit lui, ar fi vorba despre un individ care acum 3 ani şi-a împuşcat soţia pe strada Munceşti din capitală. Pe de altă parte, procurorul Corneliu Bratunov, în gestiunea căruia se află dosarul a respins această versiune.  „Încă se lucrează”, afirmă ministrul de Interne.

Amintim că în noaptea de 1 aprilie 2011, o fată de 15 ani şi iubitul ei de 18 ani au fost împuşcaţi dintr-o armă de vânătoare. Cei doi erau într-o maşină pe un câmp din Durleşti. Anchetatorii presupun că tinerii au fost executaţi de un asasin în serie întrucât cu un an mai devreme, alţi doi îndrăgostiţi au fost împuşcaţi în circumstanţe asemănătoare la Ialoveni.